Loading...

Alentejo

Huis kopen in Portugal Alentejo

Huis kopen in Portugal Alentejo – De onmetelijke vlakten beginnen bij de rivier de Taag. Verder naar het noorden is het gebied groener, terwijl het zuiden wordt gekarakteriseerd door de zon, de warmte en een rustig levensritme. Dat zijn de kenmerken van de Alentejo.

In het noorden, de vlaktes van de “Lezíria”; in het binnenland een eindeloze vlakte met in de wind op en neer golvende goudgele graanvelden; aan de kust onstuimige, ongeschonden stranden met een ruige schoonheid.

De oneindigheid van het gebied wordt enkel onderbroken door kurkeiken en olijfbomen die de tand des tijds hebben getrotseerd. Santarém is een prachtige uitkijkpost op de enorme rivier de Taag. Her en der ziet men ommuurde dorpen en steden in het landschap of dolmen die aan de magie van lang vervlogen tijden herinneren. Op de heuvels staan traditionele witte huizen. De burchten herinneren aan gevechten en oorlogen. In de binnenpleinen en tuinen vindt u Moorse invloeden die de inwoners en de natuur gecreëerd hebben.

Werelderfgoed

In de Alentejo heerst de kracht van het land het voortschrijden van de tijd. Door Unesco zijn de steden Elvas en Évora uitgeroepen als werelderfgoed, door de veerkracht van de inwoners. Dat is misschien ook wel de reden waardoor de cultuur en spiritualiteit in deze omgeving zo een bepalend karakter hebben. In de steden Santarém, Portalegre en Bejahuis kopen in Portugal Alentejo of in de oude jodenwijken van bijvoorbeeld Castelo de Vide zijn de invloeden van het verleden duidelijk zichtbaar.

Dankzij het vlakke natuurgebied is deze regio uitstekend om te wandelen, te fietsen of te paard een tochten te maken. Dit kunt u combineren met het spotten van vogels of met een bezoek aan één van de stuwmeren zoals bijvoorbeeld die van Alqueva. Daar kunt u genieten van het rustige water of de sterrenhemel bewonderen aangezien er in dit gebeid amper lichtvervuiling is. Indien u graag deze activiteiten doet en houdt van rust dan is een huis kopen in Portugal voor de deze regio de Alentejo een must.

De kustlijn

Vergeet vooral de robuuste kustlijn van de Alentejo niet. Daar bestaat het landschap uit immense rotsachtige kliffen die kleine stranden beschutten. De stranden aan de westkust van Portugal zijn ideaal om te surfen en behoren tot de beste van de wereld. Hier vindt u ook de zoete aroma´s van de velden, de heerlijke kruidige geuren waarmee vis, zeevruchten en andere regionale gerechten bereid worden, geserveerd met een uitstekende wijn uit het gebied.

Als deze regio u aanspreekt en denkt aan een huis kopen in Portugal en deze regio voor u interessant is kunt u zich verder verdiepen door de onderstaande regio’s aan te klikken.

l'Alentejo Alentejo interieur