Loading...

Centre du Portugal

Huis Portugal Centraal-Portugal

Huis Portugal Centraal-Portugal

Huis Portugal Centraal-Portugal – In Centraal-Portugal zijn er de bergachtige streken en de traditionele dorpen van graniet en leisteen. Dicht bij de zee komt u de vissersdorpjes en badplaatsen tegen waar u naar hartenlust kunt genieten van verschillende watersporten. De ruim duizend jaar oude erfenis toont u overal met trots de historie van dit gebied.

Enkele gebieden zijn van zo’n essentieel belang voor de mensheid dat ze aan de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn toegevoegd. Zoals de Universiteit van Coimbra bijvoorbeeld of de kloosters van Batalha en Alcobaça en het Convento de Cristo in Tomar.

Echter zijn er nog andere buitengewone kenmerken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zijn er de historische dorpen en de burchten die de landsgrenzen beschermen. De stadjes met witte huizen zoals Óbidos, dat een echte ommuurde schat is, en de leistenen dorpen. Of de steden waar moderniteit en overlevering hand in hand gaan – de studentenstad Coimbra, Aveiro, tussen de zee en de Ria, Viseu, Guarda en Castelo Branco, waar de stenen bouwwerken getuigt van een lang vervlogen historie.

In het gebergte Serra da Estrela, met de hoogste punten van het Portugese vasteland, komt u opzienbarende gebieden en gletsjermeren tegen. Verder zijn er nog de gebergten van Açor, Caramulo en Lousã waar u vanaf de wandel- en fietspaden de flora en fauna kunt waarnemen. Hier kunt u ook verschillende outdoor sporten doen zoals bergbeklimmen, abseilen, kanoën of raften. Dit kan ook in het Geoparque Naturtejo, een afgeschermd natuurgebied waar verscheidene vogels en diverse andere diersoorten voorkomen.

De kustlijn

Het frisse blauwe water dat uit de thermale waterbronnen naar bovenkomt, zorgt voor het nodige harmonie te midden van lichaam en geest. En de kuststrook! U hebt de keuze tussen rivieroevers omgeven door bossen of voor omvangrijke zandkust aan de Atlantische kust, waar u verkwikking vindt op een warme zomerdag. Hier bevinden zich bovendien de befaamde surfspots die surftoeristen van over de hele wereld aantrekken. De uitstekende golven in Peniche of zelfs gigantische golven in Nazaré maken deze regio een waar surferwalhalla.

Ook op gastronomisch gebied heeft deze streek veel te bieden. Worsten, kazen, gebraden speenvarken, visstoofpotjes, kloosterzoetigheden en honing. De wijnen van de afgeschermde wijnregio’s zijn andere superieure producten. Ze worden gemaakt door de oprechte en vriendelijke bevolking die toeristen enkel het allerbeste aanbieden. Daarom is het kopen van een huis Portugal Centraal-Portugal een goede optie.

 

 

aveiro coimbra figueira_foz nazare Peniche tomar