Loading...

Porto Le Nord

huis in portugal kopenHuis in Portugal kopen Porto & Noord Portugal

Huis in Portugal kopen – Portugal is gesticht in de regio Porto en het Noorden, waar een volk en een natie werden geboren. Porto is naast een grote havenstad ook de noordelijke provincie van Portugal.

Porto (ook wel Oporto) is gewaardeerd als werelderfgoed. Het is tevens het vertrekpunt en de toegangspoort van een tocht door deze omgeving met zijn aanzienlijke natuurlijke en culturele verscheidenheid. De stad staat niet alleen roemrucht om de portwijn die vanuit hier naar alle uithoeken van de wereld uitwijkt. Ook om het cultuurerfgoed met klassieke kerken en bouwwerken, zoals de kathedraal of de kerk Igreja de São Francisco, en gedenkwaardige hedendaagse gebouwen, zoals het Museu de Serralves of de Casa da Música. Of de Escola de Arquitetura, waar vermaarde architecten als Álvaro Siza Vieira en Eduardo Souto de Moura, beiden Pritzker-prijswinaars, hebben gestudeerd.

De Douro

Deze streek wordt doorkruist door de rivier de Douro. De stroom komt Portugal binnen tussen de ravijnen en bergen van het binnenland en loopt door het als werelderfgoed geklasseerde landschap heen. In deze regio worden ook de port- en Douro-wijnen geproduceerd. De portwijn wordt over de rivier naar de kelders van Vila Nova de Gaia vervoerd. U ziet hier ook de toeristische vaartuigen die de omgeving bekijken.

In deze bergachtige regio met velerlei beschermde natuurparken ligt de nalatenschap verspreid over burchten, heiligdommen en kerken waarnaar in de zomer bedevaarten worden gehouden. Het meeste bekende kasteel is die van Guimarães.  Naast de kapelletjes op het platteland vindt u er de barok van het Noorden. Deze stijl is te herkennen aan het graniet en verguld houtsnijwerk. In steden zoals Braga, Viana do Castelo, Chaves, Lamego of Vila Real, die op mensenmaat zijn gebleven, of in de prachtige villa’s en statige herenhuizen maakt u kennis met het oorspronkelijke Portugal. U kunt kennisnemen van de etiquette, gebruiken en tradities die de bevolking met de bezoekers deelt. In Porto en het Noorden leeft men bescheiden en is men erkentelijk voor wat men heeft en is. Wilt u een huis in Portugal kopen en kunt u zich vinden in de aard van deze streek kijk dan verder en misschien staat uw huis wel op onze website.

portole-nord